Naschoolse kinderactiviteiten

Naschoolse kinderactiviteiten
Samen met Figulus Welzijn en Kinderopvang Humanitas organiseren wij driewekelijks één of twee activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Mede omdat veel scholen in Aalten nu over zijn gegaan op het continurooster en al om 14.00 uur of 14.30 uur vrij zijn, is het nu mogelijk om op afwisselende schooldagen in de week een activiteit te plannen. Denk hier bijvoorbeeld aan het geven van badmintonles door de plaatselijke vereniging, een zang- of dansles, een basketbal clinic, schilderen of anderszins creatief bezig zijn. Het is vaak nieuw voor kinderen, zij maken kennis met sporten en activiteiten en de vereniging kan laten zien hoe leuk het is om deel te nemen aan dergelijke activiteiten.

Deelname ook voor 'onze' BSO kinderen
Kinderen krijgen via de scholen de informatie en kunnen voor € 1,- per keer meedoen met activiteiten. Hierdoor ligt de drempel laag en doen vaak tot ca 50 kinderen mee. Afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij een activiteit kan de (verplichte) inschrijving uiteraard ook verlaagd worden. Om mee te doen aan de activiteit, heb je een strippenkaart nodig (lees hieronder meer over de strippenkaart). Gaat jouw kind naar de BSO op de dag van een activiteit en neemt de BSO-groep deel aan deze activiteit dan hoeft er geen strip afgetekend te worden. Je betaalt immers al voor de BSO.

Strippenkaart kopen
De strippenkaarten om te kunnen deelnemen aan de activiteiten kosten € 6,- per strippenkaart en kunnen voor 6 activiteiten gebruikt worden. Je kunt ze kopen bij Figulus Welzijn (Polstraat 9) en IKC UnieK (Vondelstraat 11-a). Bij IKC UnieK zijn ze dagelijks te koop bij bij meester Ronald tussen 08.20 en 08.30 uur en in de ochtendpauze van 10.15–10.30 uur. Om deel te kunnen nemen moeten de kinderen aangemeld zijn. We moeten namelijk weten hoeveel kinderen gaan deelnemen. Ook dat gebeurt bij meester Ronald op dezelfde tijden. Dus eerst een strippenkaart en daarna aanmelden. Zonder strippenkaart is deelname aan een activiteit niet mogelijk. De strippenkaart wordt afgetekend op de locatie van de activiteit.

Laatste Nieuws

Bambi-dag Lichtenvoorde

De jaarlijkse feestdag voor alle ouders, gastouders en kinderen van Bambi. De volgende Bambi-dag is op 8 februari 2020 in Lichtenvoorde. Met o.a. voor kids: Hologram maken, door ‘Royaal Spelen’, Haren vlechten, Fotolijstjes maken, Vingerverven, dansen. Met o.a. voor volwassenen: vaccinaties en inentingen, seksualiteit bij kinderen, social media en gamen.

Hittegolf

Komende week wordt een hittegolf verwacht. Als kinderopvang hebben wij ook in deze week de zorg voor jullie kinderen. We nemen de volgende maatregelen om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken:

Meer »